Wittem Open 2020

Wittem Open 2020

 

Afgelopen zaterdag 18 juli is bij ons op de club een prestigieus toernooi gespeeld, het “Wittem Open 2020”. Dit toernooi was georganiseerd door “Open Golf Tour” en stond open voor deelnemers uit het hele land met een maximale handicap van 12,4 en inclusief professionals. Er werden maar liefst 2 ronden van 18 holes individueel Strokeplay gespeeld, en dat bij een temperatuur van 27 graden. In totaal hebben 74 mensen meegespeeld waaronder 10 van onze eigen leden. De gemiddelde handicap lag op 6,7; de gemiddelde leeftijd was 42 jaar, onze eigen leden niet meegerekend.

De uiteindelijke winnaar, Niels Lindeboom van de Lochemse Golfclub (rondes van 72 en 71 slagen), memoreerde in zijn speech dat hij met name de gelijkvormigheid van de greens op de binnen- en de buitenholes zeer goed had gevonden. De baan lag er prachtig bij en kreeg veel lof. Met name de kwaliteit van de greens werd geroemd – voor de kenners: een stimp van 9. Een compliment voor onze greenkeepers en de baancommissie!

Onze Boy Gerrits behaalde de vierde plaats met twee prachtige ronden van 73 en 78 bruto, 69 respectievelijk 73 netto. Boy, proficiat met dit mooie resultaat!

Pauline von Pelser scoorde het best van alle dames. Pauline, ook jij gefeliciteerd met deze hele knappe prestatie!