Summerschool 2020

Summerschool 2020

Zomerschool Kerkrade op Wittem

Gedurende 4 vrijdagochtenden in augustus zijn een aantal kinderen van de “Zomerschool Kerkrade” bij ons te gast geweest.

De Zomerschool is een initiatief van Jean-Philippe Rieu in samenwerking met de gemeente Kerkrade, Vitale (Lim)burgers en met medewerking van Zuyd Hogeschool, VISTA College, onderwijsstichting Movare, SMK en VAzom. Kinderen tussen 8 en 12 jaar kunnen zich helemaal uitleven met activiteiten waar zij anders geen gelegenheid voor zouden hebben.

Paul Meijs nam het initiatief, deze kinderen een keer voor een golfclinic uit te nodigen. In zijn eigen woorden:

“Vanwege mijn vriendschap met Jean Philippe Rieu en het feit dat ik vorig jaar als oud-gymnastiekleraar heb geparticipeerd in zijn Summerschool bedacht ik me dat een golfclinic voor deze kinderen misschien leuk zou zijn. Ze zouden op die manier kunnen kennismaken met de golfsport, een ongetwijfeld leuke ervaring, en tevens genieten van een uitje naar onze prachtige baan. Het bestuur bleek hartverwarmend enthousiast en Dick Slaaf, Nancy Bekkers en Erwin Quaaden boden spontaan aan te assisteren. Ricardo stelde zijn kinderclubs beschikbaar.

Aldus geschiedde, en is onze baan 4 vrijdagochtenden op rij verblijd met een sprankelende groep spontane kids, allemaal gretig knallend op de driving range, chipping- en putting green. Na afloop ook nog op kosten van het bestuur verwend met een ijsje of drankje. Het gezang uit volle borst op de terugweg in mijn busje was voor mij het ultieme bewijs van een geslaagde ochtend! Jean Philippe heeft in een dankmail aan het bestuur zijn waardering geuit in formuleringen passend bij de naam Rieu!

Ook mijn dank aan het bestuur en Ricardo voor het faciliteren van het geheel, en uitdrukkelijk nogmaals aan Dick, Nancy, Erwin en voor hun belangeloze inzet! Wat is er nou mooier dan kinderen blij te maken?

Paul Meijs